EINESS

Cicle de cultura digital i ESS (Economia Social i Solidària)

Programació DIALEGS
Responsive image

Track: “Cultura digital: territori,
identitat, patrimoni”

Els dos diàlegs del cicle de cultura digital EinESS 2021 posen en conversa a sis professionals del món de les arts i la cultura digital.

18:00-18:20 Entrevista Luna Coppola
18.20-18:40 Entrevista Ilaria Sartori
18:40-19:00 Entrevista Núria Nia
19:00-19:40 Debat a quatre.
Les ponents exploren temàtiques rellevants del món de la cultura digital al voltant de quatre eixos articuladors: Reptes de la Cultura; Model cultural de proximitat i noves formes de co-producció; Propostes de Política Cultural, i Internet, sostenibilitat i petjada digital.
19:40-20.00 Ronda de preguntes de l'audiència

Condueix:
Antònia Folguera

Dimecres 3/11/21 18.00-20.00

Ateneu Harmonia (Barcelona)

Participants

Antònia Folguera @bzzzbip

Es defineix a si mateixa com a "aventurera multimèdia". És comissària, comunicadora i algo així com a productora cultural, però no del tot. Treballa en la intersecció de l'art i la cultura digitals i la música electrònica. És comissària a Sónar+D (el congrés de tecnologies creatives de Sónar), forma part de l'equip de la XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona), organitza des de fa 16 anys "Dorkbot Barcelona, Gent que fa coses rares amb electricitat" i col·labora amb festivals com Eufònic, STRP i Keroxen, entre altres

#ESS #ComunitatDigital #financesalternatives #crowdfundingcivic

Luna Coppola @duae.collective

Duae es un colectivo y una plataforma colaborativa con sede en Barcelona que opera en el campo de la investigación visual contemporanea, fundada por Luna Coppola y Silvia Campidelli. Desarrolla proyectos e combinando un intercambio de conocimientos, dinámicas colaborativas, creatividad y temas ambientales que exploran las intersecciones. entre: arte, tecnologi­a, ecologi­a y ciencia. La metodologi­a de trabajo que utilizamos busca activar procesos de reflexión cri­tica, y generar conexiones entre las practicas artísticas contemporáneas y la sociedad, eliminando las fronteras institucionales con la intención de conectar temas educativos, ambientales, culturales y territoriales.

#artecontemporaneo #infancia #practicascolaborativas #sostenibilidad #territorio

Ilaria Sartori

Docent, divulgadora, investigadora, creadora i activista cultural especialment interessada pels enfocaments transdisciplinaris envers el paisatge sonor, la música, el silenci i l’escolta. Doctora en etnomusicologia i professora a l’ESMUC, treballa en el marc d’una varietat d’activitats acadèmiques, artístiques, científiques i pedagògiques. Es dedica en particular als estudis sonors i sensorials, a les cartografies sonores i a la promoció de l'educació a l'escolta a través de projectes participatius, com ara Barceloneta Sonora, que dirigeix des d’una dècada.

#soundscape #acustemologia #etnomusicologia #fieldrecording #sensorystudies #comunitats #identitats #patrimoniimmaterial #participaciopública #espaisonor #escolta

Núria Nia @nuriania

Treballa principalment des del mitjà audiovisual en combinació amb altres formes artístiques com els entorns transmèdia o la performance activant les possibilitats de la mixtura de contextos i pràctiques diverses que nodreixen investigacions sobre temes com els cossos digitals, la imatge-pantalla i el pensament col·lectiu. Combina art, docència i audiovisual. És membre i cofundadora de Matics, col·lectiu d'artistes digitals, gestiona el MediaEstruch, l'àrea d'arts digitals de l'Estruch Fàbrica de Creació i és la realitzadora del programa televisiu sobre art contemporani Territori Contemporani. Des de LaPanoràmica.cat realitza peces audiovisuals per a l’art, l’educació i la cultura.

#obrirelscodis #transdisciplinareitat #novesnarratives #artdigital #dadesicos